2017-08-31 22:25:00

Преди броени дни стартира третото издание на първия по рода си в България фестивал за кратки филми, заснети с мобилни устройства "Кино в длан".

Регистрацията за участие вече е отворена и ще продължи до 31 декември 2017г.

Фестивалът "Кино в длан" е ориентиран към младите независими творци, занимаващи се с кино с цел тяхното творчество да достигне до по-широк кръг от зрители.

По регламент, за да бъдат включени в надпреварата, филмите трябва да са с времетраене до 5 минути и да са заснети с мобилен телефон, таблет или друго мобилно устройство с вградена камера. Темата е свободна и няма възрастови ограничения за участниците. Организаторите от народно читалище "Добри Войников-1856" в Шумен са подготвили материали, които да помогнат желаещите да заснемат и монтират собствено видео. Допустима е регистрацията на до четирима автори на филм. Всеки автор може да участва с максимално три филма.

За отличените участници отново са предвидени много  парични и материални награди - разнообразни технически средства: таблети, смартфони и др . 

Членове  на фестивалното жури тази година са  д-р Александър Донев, доц. Юрий Дачев, проф. Валери Чакалов, Явор Попов, Антон Митов.